Bewoners niet blij met blokkade Kruisplein en Eendrachtsplein

De gemeente Rotterdam voert een experiment uit op Kruisplein en Eendrachtsplein. Daar is de weg sinds 30 april namelijk gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer, waardoor de doorgaande wegen naar de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg niet te gebruiken zijn. En daar zijn de bewoners niet blij mee! In de OPEN Vraag peilen we de meningen van Rotterdammers bij het Kruisplein.

Bewoners niet blij
Tjeerd woont op de hoek van de West-Kruiskade en de Westersingel heeft erg veel last van de blokkades en als het aan hem ligt worden ze zo snel mogelijk verwijderd: “Ik moet zo ver omrijden nu ik niet meer linksaf kan vanaf de Mauritsweg en het is helemaal niet minder druk zo.” Volgens Tjeerd hebben de vrachtwagens die de winkels bevoorraden op de Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade en de taxichauffeurs er ook last van. Naast praktische onhandigheden die hij ervaart, merkt hij ook dat het ‘aso-verkeer’ nog steeds ruim aanwezig is op de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg. Ook vindt hij dat er niet per se meer ruimte is voor voetgangers of fietsers; “ Die wegen zijn al ongelofelijk ruim voor voetgangers. Volgens mijn zijn dat de breedste stoepen in de stad.” Hij is niet tegen autovrije gebieden, maar zou die liever zien op de Coolsingel of de Witte de With. Volgens Tjeerd zijn deze blokkades ook niet in overleg geplaatst; hij had graag gezien dat de gemeente in gesprek was gegaan met de bewoners, dan had hij zijn bezwaren kunnen laten merken.

Gebiedscommissie Rotterdam Centrum
Jim Pedd, lid van de gebiedscommissie Rotterdam Centrum, vergaderde gisteren over de blokkade: “Ik persoonlijk ben niet tegen het experiment zelf, maar mee tegen de manier waarop dit is gegaan.” En die mening delen meer commissieleden; de bewoners en ondernemers zijn niet genoeg geïnformeerd over de wegversperringen. “Voornamelijk de kleine ondernemers zijn bang dat ze in deze al lastige periode nog meer omzet mis gaan lopen.” De gebiedscommissie heeft besloten om een ongevraagd advies te doen aan het college en raadt aan dat deze experimenten voortaan met meer overleg geïmplementeerd worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat