Bewoners, ondernemers en fotografen laten hun wijk zien met expositie Middland Foto

De geschiedenis van de Rotterdamse wijk Middelland is vanaf donderdag 25 april te bewonderen in De Hoed aan de 1e Middellandstraat 103. Het verhaal van de wijk wordt verteld met foto’s en persoonlijke teksten van bewoners, ondernemers en professionele fotografen. Middelland Foto is het unieke verleden van de wijk in beeld.

Samen met Samir Yaaqobi nam Houssein Bouziane het initiatief om deze tentoonstelling over hun eigen wijk op te zetten. Toen wij Bouziane vorig jaar spraken, tijdens de pilot van de expositie, vertelde hij dat hij graag alle culturen, verbindingen, samenwerkingen en gebeurtenissen van de wijk wil laten zien. Dit wordt getoond met routes door de wijk, randprogrammeringen, installaties, film en een educatief programma. Speciaal voor de expositie schreef Derek Otte de teksten. Ook zijn de foto’s niet alleen in De Hoed te bewonderen, maar ook op verschillende plekken op straat.

De inloop start donderdag 25 april om 19:00 uur met de officiële opening om 19:45 uur. Om 20:00 uur is er een gesprek met de initiatiefnemers. Het verhaal van de wijk is tot oktober te zien!

Bekijk hieronder in de reportage hoe de foto’s zijn verzameld.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter