Bewoners Park16Hoven in verzet om behoud van bomen

Het staat eigenlijk al vast: de bomen in Park16Hoven worden maandag gerooid. Maar niet als het aan de wijkbewoners ligt. Zij verzamelen handtekeningen om een stevig signaal af te geven aan de gemeenteraad.
Bewoner van Park16Hoven Thijs Verheijden is het er niet mee eens dat de groenstrook vlak langs zijn huis wordt gerooid om plaats te maken voor nieuwe huizen. Ook in de ogen van vele andere bewoners is dit geen goed idee. Vooralsnog zet de wethouder het plan toch door. Daarom verzamelt bewoner Verheijden nu samen met zijn buurvrouw Anne Snoeck Henkemans, die tevens vicevoorzitter van gebiedscommissie Overschie is, handtekeningen.

“Dit is de groene buffer tussen het vliegveld en de huizen. Dat er nieuwbouw zou komen, dat zagen we wel aankomen. Maar dat kan ook goed met behoud van het bestaande groen. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we handtekeningen verzamelen”, vertelt Verheijden. De bomen worden maandag al gerooid. Het moment om bezwaar aan te tekenen is officieel al voorbij. De bewoners hebben de berichtgeving hier helemaal over gemist. Of die is er volgens de gebiedscommissie Overschie nauwelijks geweest.

Vicevoorzitter Anne Snoeck Henkemans moet dat nog onderzoeken. “Dat er een vergunning voor is afgegeven hebben wij als bewoners helaas gemist, dus konden wij geen bezwaar maken binnen het officiele tijdvak dat daar voor staat. Het is alleen via de website gecommuniceerd en bijvoorbeeld niet, zoals de regels onder andere voor schrijven, via een mailinglijst.”

Bewoners proberen met de handtekeningen druk op de wethouder en raadsleden uit te oefenen en hopen daarmee het rooien van de bomen tegen te houden.”We hebben nu volgens mij 68 handtekeningen. Ik denk dat Gemeente Rotterdam daar toch niet omheen kan. Het is nog niet te laat.”