Bewoners Schiebroek schaffen prullenbak aan samen met supermarkt

In Schiebroek hebben buurtbewoners in samenwerking met de Albert Heijn aan de Peppelweg een opvallende manier bedacht om zwerfafval tegen te gaan. Door samen een prullenbak aan te schaffen, hoopt de wijk minder last te krijgen van zwerfafval. Begin oktober wordt de prullenbak geplaatst.

Buurtbewoonster Dymphna van Ravesteyn is erg blij met de aanschaf. “We hebben een jonge buurt en de wil om het schoon te houden is er zeker. Door de samenwerking van ondernemers en buurtbewoners komt er energie vrij om om dit zeker waar te maken”. Bij het initiatief is er ook sprake van coproductie, want de prullenbak krijgt dezelfde kleur als de huisstijl van de supermarkt.

In de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek slaan buurtbewoners en ondernemers vaker de handen ineen. Ook aanstaande vrijdag 19 september zullen er in de buurt veel vrijwilligers gaan schoonmaken voor KeepitClean010. Zo worden onder andere in het Kleiwegkwartier en de de wijk 110-Morgen de bezem en vuilniszak ter hand genomen om het zwerfafval op te ruimen.

Heel de week besteed OPEN Rotterdam aandacht aan KeepitClean010 op TV, radio, internet en social media.

Foto: Dan Kamminga