Bewoners Tweebosbuurt komen nader tot elkaar in de gezamenlijke strijd voor hun buurt

Er is de afgelopen periode veel gebeurt in de Tweebosbuurt. De bewoners hebben veel met elkaar gedeeld en meegemaakt en dat heeft ze nader tot elkaar gebracht. Zo ook Mustapha en Achmed. De mannen hebben elkaar ontmoet tijdens de wekelijkse vergaderingen in de speeltuin en bleken veel meningen te delen. Ondertussen zijn de mannen wel vrienden te noemen en schrijven ze samen voor Vers Beton over de ontwikkelingen in de buurt.

Mustapha Eaisaouiyen woont al 45 jaar in de Afrikaanderwijk, heeft 12 jaar op de Afrikaandermarkt gestaan en woont sinds 2018 in de Tweebosbuurt. Een aantal jaren geleden kwam hij in de buurt wonen, om voor zijn demente moeder te zorgen. Inmiddels is zijn moeder verhuisd, maar heeft Mustapha zijn geluk in de buurt gevonden. Hij woonde net zes maanden in zijn huis aan de Hilledijk, toen hij een brief van Vestia kreeg. Mustapha blijft zicht vast bijten in deze zaak en strijd voor gerechtigheid voor de bewoners.

Achmed Abdillah woont vanaf 2009 in de Afrikaanderwijk en vanaf 2014 in de Tweebosbuurt. Ook hij voelt zich in deze buurt thuis en zou nergens anders willen wonen. Naast zijn werk als postbode is Achmed zeer actief betrokken bij de strijd tegen Vestia. ‘Ook ik heb mijn rug gebroken voor deze stad, ik verdien het ook om hier te wonen’, Aldus Achmed.

De mannen kwamen elkaar tijdens de perikelen rond Vestia vaak tegen en bouwde een vriendschap op. Sinds kort zijn ze begonnen met een gezamenlijke blog voor Vers Beton over hun geliefde buurt.

De eerste blog is nu te lezen op de website van Vers Beton. Via deze link.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat