Bewoners Tweebosbuurt krijgen huuropzeggingsbrief van Vestia

De bewoners van de 599 woningen in de Tweebosbuurt die worden gesloopt, hebben een huuropzeggingsbrief van woningcorporatie Vestia ontvangen. In de brief meldt Vestia dat het huurcontract met de bewoners met ingang van 2020 wordt stopgezet. Iedere huurder dient zijn of haar handtekening onder de brief te zetten.
De woningcorporatie stelt de woningen dringend nodig te hebben voor eigen gebruik. ‘‘Vestia heeft de door u gehuurde woning dringend nodig voor eigen gebruik, nu het vernieuwingsproject van de Tweebosbuurt met zich meebrengt dat de door u gehuurde woning wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw’’, zo valt te lezen in de op 2 januari verstuurde brief.

Menno Janssen van actiecomité Tweebosbuurt raadt de huurders af om hun handtekening onder de brief te zetten. ‘’Het dringende advies aan bewoners: onderteken die brief niet en wacht het advies van de advocaten af. Zo voorkom je dat je een verkeerde stap zet.’’ Het actiecomité hoopt in de derde week van januari een nieuwe voorlichtingsbijeenkomst te organiseren voor de getroffen bewoners, aldus Menno Janssen.

Tegen huurders die niet akkoord gaan met de beëindiging van hun huurovereenkomst, neemt Vestia juridische stappen. “Als u niet toestemt in de beëindiging van de huurovereenkomst, zien wij ons helaas genoodzaakt in een gerechtelijke procedure de rechter een tijdstip te laten vaststellen waarop de huurovereenkomst eindigt en de woning moet worden ontruimd”, besluit Vestia de brief.

Hier vind je het hele dossier over De Tweebosbuurt, of bekijk onze reportage hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat