Bewoners van de Zoutziedersstraat voor de derde keer getroffen door een explosie

Aan de Zoutziedersstraat in de wijk Spangen heeft vannacht opnieuw een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie is het onduidelijk wie de aanstichter is. Er zijn geen gewonden, maar er is wel schade aan de woning.

In november vorig jaar vond in de Zoutziedersstraat ook een ontploffing plaats. Toen is door de ruit van een woning een vuurwerkbom gegooid. Welzijnsaanbieder WMO Radar in Spangen merkt geen toename in het aantal aanmeldingen van buurtbewoners: “Het verschil in het aantal mensen dat bij ons op bezoek komt is niet heel groot vergeleken voorheen. Dit komt omdat buurtbewoners zich op dit moment nog niet heel onveilig voelen, maar zodra het donker wordt, wordt het lopen op straat door veel mensen vermeden.”

Een buurtbewoner van de wijk Spangen heeft zo zijn bedenkingen bij wat de aanleiding is van de verschillende explosies: “Het zou best kunnen dat het een geschil is tussen verschillende groepen jongeren die het door middel van ontploffingen met elkaar uitvechten. Ik vind dat niet normaal. Vroeger losten we het op een andere manier op.”

Volgens de politie Rotterdam loopt het onderzoek nog en is er tot nu toe nog geen bewijs dat jongeren te maken hebben met de explosies. De afgelopen twee jaar is het aantal explosies in Rotterdam flink gestegen; twaalf ontploffingen in 2022 en vijftig in 2023. De teller staat dit jaar al op zeventien in de regio Rotterdam.