Bewoners wanhopig door hoge energierekening

Zeker 700 huishoudens in Rotterdam-Ommoord hebben te maken met te hoge stookkosten.
Uit angst voor de energierekening laten veel senioren de kachel vaker uit staan. Een extra trui of een warme jas moeten zorgen voor de noodzakelijke lichaamswarmte. Zo meldt Metro Rotterdam.

Vanaf juli 2012 is de energielevering door beherende corporatie Woonstad Rotterdam ondergebracht bij een nieuwe andere energiemaatschappij. Destijds is er om deze reden bij 700 huizen een nieuw verwarmingssysteem geplaatst.

Bewoners waren hier toen al niet blij mee, maar nu de energiekosten de pan uit rijzen zijn veel senioren de wanhoop nabij. Bewoners van een aantal galerijflats in Rotterdam-Ommoord durven niet meer te stokken uit angst voor een te hoge energierekening.

“Ik zet de verwarming niet meer aan hoor. Het is gewoon te duur. Ik trek ‘s avonds een badjas over mijn kleding aan, want het is heel koud. Op dit moment heb ik geen baan en dus het geld niet om de verwarming aan te zetten,” vertelt Arendina Pons, bewoonster van de Hammarskjöld flat aan Metro Rotterdam

De eindrekening heeft bij veel mensen voor onduidelijkheid gezorgd. Veel senioren begrijpen niet waarom ze moeten bijbetalen. Woonstad Rotterdam is op de hoogte van de klachten en betreurt de onduidelijkheid. Het verwijt dat de communicatie niet helder is neemt de corporatie dan ook ter harte.
Wel stelt de corporatie dat zij honderd procent achter het nieuwe verwarmingssysteem staan.