Bewoners zorgcentrum Aafje in Schiebroek genieten van circus

Bewoners van zorgcentrum Aafje in Schiebroek hadden wel heel bijzonder bezoek. De tuin van het zorgcentrum was namelijk de tijdelijke locatie van een circustent. Bewoners konden vier dagen lang genieten van het Magic Circus.
Het Magic Circus gaf een speciale voorstelling voor de bewoners, speciaal gericht op ouderen met dementie. “Bij een zorgcircus voor dementen houden we rekening met de hoeveelheid prikkels. We zijn een modern circus, maar proberen te appelleren met vroeger”, vertelt Piet-Hein Out van Magic Circus. De bewoners van Aafje zijn in ieder geval erg benieuwd: “Ze hebben er een voorproefje van gegeven in huis. Dat zag er zo leuk uit dat we nu meer willen zien!”

Na een half uur passen en meten is het de verzorgers gelukt om alle bewoners met rolstoelen en rollators de circustent in te krijgen. De bewoners zien acrobaten, clowns en honden voorbij komen. Met verwonderde blikken kijken ze naar de artiesten en hun acts. Voor een aantal ouderen is het allemaal wel erg veel en vallen de oogjes dicht. Maar de meesten vinden het geweldig: “Normaal houd ik niet van circussen, maar dit vond ik erg leuk”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter