Bewoners Zuidwijk niet blij met plannen betaald parkeren

Op dit moment is er een draagvlakonderzoek gaande in Zuidwijk. De gemeente wil graag weten of er genoeg draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren. Inwoners van Zuidwijk lijken vooralsnog niet blij te worden van de plannen.

Veel bewoners hebben zich verzameld op de Facebookpagina ‘Zuidwijktegenbetaalparkeren Rotterdam’. Oprichter van de pagina Mireille geeft in een bericht aan dat ze zich zorgen maakt over de plannen, en dan voornamelijk de kosten: “Het betaald parkeren zal zeker voor onze wijken een inslag zijn voor de financiële kosten en dan nog zal het probleem daarmee niet opgelost worden. Het zal de eenzaamheid vergroten, mensen zullen door het betaald parkeren minder snel op visite komen omdat het financieel niet voor iedereen haalbaar is.”

Te duur
Ook andere Zuidwijkers geven aan dat ze bang zijn voor hoge kosten omdat: “Vele bewoners van de wijk zijn niet draagkrachtig genoeg om deze parkeerkosten te betalen”, reageert een bezorgde bewoner op de betreffende Facebookpagina. Mireille roept op haar pagina bewoners op een mail te sturen naar de verantwoordelijke wethouder Judith Bokhove om de plannen zo van tafel te krijgen.

Ontoegankelijk
Een ander probleem met de briefenquête dat veel wordt genoemd, is dat deze niet toegankelijk is. Niet alleen is de brief heel laat verstuurd en weten veel mensen in de wijk niet eens dat het onderzoek gaande is, een veelgehoorde klacht is ook dat de brief alleen in het Nederlands beschikbaar is. Rick Timmer, voorzitter van de wijkraad Pendrecht-Zuidwijk, beaamt dit: “Wij zouden graag zien dat de brief ook in het Arabisch, Engels, Pools en Turks aangeboden wordt.” Ook herkent Rick de geluiden van het laat ontvangen van de brief: “Veel bewoners hebben de brief inderdaad pas laat ontvangen. Wij gaan wethouder Judith Bokhove dan ook vragen om het onderzoek met een maand te verlengen.”