Bewonersgroep Slachthuisterrein uit Crooswijk schrijft 1750 kerstkaarten voor de buurt

Bewonersgroep Slachthuisterrein uit Crooswijk heeft deze week 1750 kerstkaarten met de hand geschreven om uit te delen in de buurt. Elk huis in de wijk krijgt een kaart in de bus voor een beetje extra warmte tijdens de feestdagen.

Het was een vijf uur lange schrijfklus, maar hij is geklaard. Zeven leden van de bewonersgroep schoven samen aan tafel om de 1750 kaarten te schrijven. Wij spreken Anneke Strasters, oprichter van de bewonersgroep. Zij legt uit waarom zij deze actie zijn gestart met de feestdagen: “Ik vind als je je buren kent, woon je gewoon veiliger en gezelliger. Verbinding in de wijk is erg belangrijk. De laatste jaren lijkt het alsof de verbinding weg is, maar het is er wel. En wij vechten er elke dag voor.” Anneke is een gerespecteerde buurtbewoner. Eerder ontving zij een Erasmusspeld voor haar onvermoeibare inzet voor haar wijk. Zij zet zich al twintig jaar in voor een schone, gezellige, veilige en mooie buurt. En met de bewonersgroep samen, al zeventien jaar. “We zijn een grote familie en we hebben een erg sterke band”, zo vertelt Strasters.

Aankomend weekend worden de kaarten rondgebracht in de wijk. Er is een speciale route uitgestippeld. “De route loopt langs alle straten, zodat er geen huis wordt overgeslagen”, legt Anneke uit. De kaarten zijn ontworpen door haar dochter, die ook deel uitmaakt van de bewonersgroep. Het is al het derde jaar op rij dat zij de kerstkaartenactie doen, volgend jaar hopen zij de actie weer te houden.