Bewonersinitiatief voor sterkere VVE’s in Oud-Mathenesse

Twee bewoners uit Oud Mathenesse zijn een initiatief gestart om de VVE’s te verbeteren. Zo’n 80% van de wijk is particulier eigendom, maar lang niet iedere eigenaar zorgt voor zijn huis. Daar willen Leo en Eduard verandering in brengen.

“Ik ben nu zelf voorzitter van vier VVE’s en ben er destijds in gestapt omdat ik een mooiere leefomgeving wil”, aldus Eduard wanneer hij door zijn eigen Schepenbuurt loopt. Momenteel worden vele balkons onder handen genomen. “Dat was hard nodig, want hoewel het nu nog geen gevaar vormt, moet je dat wel voor zijn. En omdat we dit allemaal in één keer aanpakken, besparen we er ruim 2500 euro mee.”

Daarom gaan Leo en Eduard via hun adviesraad alles in kaart brengen binnen de Schepen- en Landenbuurt, zodat de gebiedscommissie hiermee verder kan. Met als doel een mooiere wijk, maar ook een actievere houding bij bewoners: “We willen binnenkort actief gaan flyeren”, zegt Leo. “Ook komen er bijeenkomsten en willen we mensen in deze wijken meer verantwoordelijkheidsgevoel geven wat betreft hun woning en leefomgeving.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter