Bezoekers Pauluskerk gaan helemaal los bij discobowlen

Mannen en vrouwen die genoodzaakt zijn bij de Pauluskerk binnen te lopen hebben het vaak niet al te breed. Dat betekent natuurlijk niet dat ze het niet verdienen om net als iedereen af en toe even lol te maken. Dat vonden ze bij Rotterdam Cares ook. Voor de ‘nacht van de vrijwilliger 010’ konden vrijwilligers zich aanmelden om een aantal activiteiten te gaan doen en één daarvan was discobowlen.

Zowel vrijwilligers als deelnemers aan de avond verzamelden zich afgelopen vrijdag in de Pauluskerk en liepen vervolgens naar Recreatiecentrum Oosterfant in Middelland. De meeste vrijwilligers doen dit niet wekelijks, maar melden zich aan wanneer ze er tijd voor hebben. “Nu zijn we hier ruim twee uurtjes en kun je zo’n twintig mensen blij maken. Dat vind ik meer dan de moeite waard en het is nog hartstikke gezellig ook!” aldus vrijwilligster Nicolien Koning.

010nu verslaggever Thomas ging ook mee en volgde Eric Blom. Hij werkte jaren als fotojournalist voor o.a. het AD, Elsevier en NRC Handelsblad. Nadat hij verslag moest doen van de eerste Golfoorlog en daar dingen zag die hij liever niet had gezien, hing hij zijn camera aan de wilgen. Daardoor werd hij dakloos en sliep hij noodgedwongen in een ‘Boedelbak’. Vanavond is hij hier om te genieten en voor het hoogst haalbare in het bowlen: STRIKEEEEE!