Bezoekers vinden hun weg weer naar winkels Spinozaweg

De winkelstraat op de Spinozaweg loopt weer vol met mensen door de traditionele Pinkstermarkt. De drukte is een opsteker voor de middenstand die door de economische crisis en uitbreiding van twee supermarkten hun klanten zagen weglopen.

Winkelier Theo moest ook zijn winkel een paar jaar geleden sluiten, maar nog steeds organiseert hij de traditionele Pinksermarkt. ‘Dit soort evenementen geeft toch weer een soort van impuls. We moeten ervoor waken dat het niet een soort supermarktgebied wordt. Kleinere winkels verdwijnen en dat is rampzalig’, aldus Theo.

Theo krijgt bijval van Anita. Ze had voorheen een bakkerij in de straat. Zij was genoodzaakt om te verhuizen door de uitbreiding van een grote supermarkt. ‘Er blijft niet veel meer van over. Heel veel mensen trekken weg en gaan naar de Keizerswaard of Zuidplein.’ Aan de andere kant doet Henk van de kringloopwinkel wel goeie zaken. Hij merkt op dat er veel armoede is. Met onvervalste Mokums accent zegt hij: ‘Als je een mooi kastje kan kopen voor weinig, dan ben je gek als je naar de Ikea gaat.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat