Bibliotheek keert terug in Afrikaanderwijk

De bibliotheek in de Afrikaanderwijk is terug! Na een paar weken proefdraaien opent de Bibliotheek Rotterdam woensdag 9 oktober officieel de deuren in de Afrikaanderwijk. Na bijna vijf jaar keert de bibliotheek terug in Huis van de Wijk ‘t Klooster.

In 2014 sloot de Bibliotheek Rotterdam voorgoed de deuren van de vestiging aan de Paul Kruegerstraat in de Afrikaanderwijk. De bewoners waren het hier niet mee eens en voerden in 2015 actie om een vestiging van de bieb terug in de wijk te krijgen. Dat deden zij met een petitie met ruim 3500 handtekeningen.

Bibliotheek Rotterdam is inmiddels teruggekomen van het beleid dat zorgde voor de sluiting en richt zich momenteel op het bereiken van zoveel mogelijk Rotterdammers. Daarom zijn er er juist weer meer vestigingen geopend. Zo dus ook in Huis van de Wijk ‘t Klooster aan het Afrikaanderplein.

Woensdag 9 oktober om 14:00 is de feestelijke opening van de vestiging met het startsein van kinderen van basisschool De Globetrotter en directeur van Bibliotheek Rotterdam Theo Kemperman. Tijdens de middag zijn er verschillende activiteiten voor de jeugd en geïnteresseerden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat