Bieden op Walk of Fame-tegel van Lee Towers of Jackie Chan voor aan de muur nu mogelijk

Via een speciale internetveiling kun je vanaf vandaag bieden op een tegel uit de Rotterdamse Walk of Fame. In maart 2022 gaat de sterrenstoep namelijk op de schop, na vergeefse pogingen dit stuk Rotterdamse culturele erfgoed te behouden. Een aantal tegels, waaronder die van Lee Towers en Mies Bouwman, worden geadopteerd door nabestaanden of musea. Op de in cement vereeuwigde handafdrukken van onder andere Tina Turner en Frans Bauer kan vanaf vandaag geboden worden.

De Rotterdamse Walk of Fame begon in 1990 op de Schiedamsedijk en verhuisde in 2014 met een kleinere collectie naar het Metroplein bij Ahoy. De tegels van zowel buitenlandse als binnenlandse sterren moet het veld ruimen voor de herinrichting van Hart van Zuid. Het idee was om de meeste sterren wederom te verplaatsen, maar hiervoor zouden een aantal tegels flink gerestaureerd moeten worden. “Het was een pijnlijk besluit, maar via fondsenwerving en sponsoring is het ons niet gelukt het nodige geld bijeen te brengen om een aanzienlijk deel van de collectie te restaureren,” laat Emile Hilgers, secretaris van Stichting Walk of Fame, weten. 

Vanaf begin Maart worden de tegels weggehaald. Er zijn in totaal drie tegels die, afhankelijk van het opgehaalde bedrag, gerestaureerd kunnen worden. Bijvoorbeeld de tegel van André van Duin, die daarmee teruggeplaatst zal worden in Historisch Delfshaven bij het geboortehuis van de BN’er. 

 

Foto’s: Rotterdam Walk of Fame