Bijeenkomst voor Sao Nicolao

Het Kaapverdische eiland Sao Nicolao kampt al enige tijd met een enorm probleem. De bootdienst van en naar het eiland is gestopt. De desbetreffende boot werkt niet meer en de regering maakt geen haast om een nieuw exemplaar naar het eiland te sturen.

“Dit is al een tijdje gaande en tekorten op het eiland dreigen. Ik heb gehoord dat er op dit moment al een tekort is aan suiker,” vertelt Jorge Soares. Hij en een aantal andere Kaapverdianen willen dit probleem op de kaart zetten en komen zaterdag 15 juni bij elkaar voor een manifestatie, aan de Admiraal de Ruiterweg. “We halen geen geld op, we laten wel een petitie rondgaan die we vervolgens willen aanbieden aan de regering. Veel inwoners van Sao Nicolao voelen zich in de steek gelaten door de regering.”

Het eiland is deels zelfvoorzienend en deels afhankelijk van goederen van buitenaf. “Ook daarvoor is de bootdienst ontzettend belangrijk. Daarnaast is het voor veel Kaapverdianen die bijvoorbeeld in Europa wonen, een belangrijke vakantiebestemming. Soms om familie te bezoeken, soms om alleen op vakantie te gaan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat