Bijna tweehonderd kinderen lopen avondvierdaagse op Zuid

Vijf moeders van leerlingen aan de Steven Stemerdingschool misten een avondvierdaagse op hun school en besloten het zelf te organiseren. Het is dit jaar voor de tweede keer met nog meer deelnemers dan voorgaand jaar. Zelf hebben ze mooie herinneringen aan de avondvierdaagse en dat geven ze graag door aan hun kinderen.

Het is de eerste avondvierdaagse van het ‘seizoen’. Meestal rond het eind van het schooljaar worden de loopschoenen uit de kast getrokken om vier avonden aan een te lopen. “Ik heb een potje met vet… Al op de tafel gezet”, klinkt het uit de keeltjes als de kinderen vertrekken van het Henk den Breejenplein. “Ik doe mee voor de prijs, maar ook omdat je een uur later op school mag komen. Als je vier avonden later naar bed gaat, mag je erna een uur later naar school”, vertelt een van de kinderen enthousiast.

Als het aan de moeders ligt gaat het vooral om de traditie die ze door willen geven. “Ik miste het op school. In Rotterdam Zuid hoorde ik niemand er meer over, over de avondvierdaagse. Dit jaar hebben we al bijna tweehonderd inschrijvingen. Dus het gaat top. Volgend jaar willen we het nog groter aanpakken”, verklapt een van de vijf organiserende moeders Natasja van Gorkum.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat