Bijzonder concert Indiase legende en leerlingen in Laurenskerk

De wereldberoemde Indiase fluitist Pandit Hariprasad Chaurasia bereikt op 1 juli de mooie leeftijd van 80 jaar. Hij viert zijn verjaardag op donderdag 28 juni in de Laurenskerk door een bijzonder concert te geven in de Laurenskerk. Het concert wordt georganiseerd door Stichting FullMoon Babylon.
De directrice van Stichting FullMoon Babylon, Aura Rascon, heeft dan ook een speciale band met Pandit Hariprasad Chaurasia. De mexicaanse is een studente van de muziekvirtuoos. Ze vindt haar Guru een uniek en kostbaar juweel: “Guruji verdient het om erkend en gevierd te worden op het hoogste niveau. Hij is een inspiratie- en rolmodel op zoveel niveaus, muzikaal maar ook als mens. Hij heeft ons allen, zijn studenten, zoveel gegeven dat ik de gelegenheid van zijn 80ste verjaardag niet zomaar voorbij kon laten gaan. Dit concert is ons eerbetoon aan onze guru. Met dit concert willen wij onze immense liefde en dankbaarheid naar hem toe uiten”.

Tijdens de avond staat het publiek stil bij de carrière van een grootmeester. Hariprasad Chaurasia wordt namelijk erkend als de beste fluitspeler in de Noord-Indiase klassieke muziek en is één van de meest gerespecteerde fluitisten ter wereld. Ook buiten India heeft hij vele harten weten te winnen met zijn solospel op de bansuri. Zo ontving Pandit Chaurasia in 2008 de ‘Ordes des Arts et des Lettres’ in Parijs en werd hij in Nederland bekroond met de benoeming tot ‘Officier in de Orde van Oranje Nassau’.

Pandit Hariprasad Chaurasia heeft een bijzondere connectie met Rotterdam. In 1992 werd hij benoemd tot artistiek directeur van de afdeling Indiase muziek van het Rotterdams Conservatorium. “Rotterdam is mijn tweede thuis waar ik de laatste 28 jaar jaar van mijn leven elk jaar prachtige muziek heb mogen maken. Ik heb zoveel vrienden hier met wie ik mijn muzikale ideeën deel en uitwissel”, vertelt Hariprasad Chaurasia. “ Mijn studenten, die mijn familieleden zijn, willen mijn verjaardag vieren op 28 juni. Ik zal met mijn hele familie zijn, samen met iedereen fluit spelen tijdens dit speciale concert.”

Aura Rascon en haar guru delen een speciale band. Bekijk de video hieronder om de band tussen guru (leraar) en shishya (leerling) te zien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter