Bijzondere archeologische tentoonstelling

De tentoonstelling Cold Cases Rotterdam laat jong en oud, vanaf 25 april, aan de hand van vondsten uit de Rotterdamse regio kennismaken met forensisch-archeologisch onderzoek.

Centraal staan de vele vondsten die door de stadsarcheologen zijn opgegraven op de Binnenrotte nabij de Laurenskerk, de Hoogstraat, in IJsselmonde, Spijkenisse en op de Maasvlakte.

Bij een archeologische opgraving nabij de Laurenskerk werd het skelet van een 17e-eeuwse man gevonden. Hij staat bekend als de ‘Bikkel van Rotterdam’ door zijn forse postuur en de botbreuken waar hij schijnbaar nog jaren mee heeft doorgeleefd. Van zijn schedel is een 2D gezichtsconstructie gemaakt. In de tentoonstelling wordt zijn gezicht onthuld.

Daarnaast kunnen bezoekers zelf op speurtocht gaan in de Rotterdamse archeologie. Zij leren hier hoe je sporen op oude botten of tanden herkent, hoe je kunt bepalen of je met een man of vrouw te maken hebt en hoe oud hij of zij was op het tijdstip van overlijden.

De familietentoonstelling Cold Cases Rotterdam is van 25 april t/m 24 juni gratis te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Bij deze tentoonstelling horen ook een aantal andere activiteiten. Lees hier meer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat