Bijzondere benefietavond Stichting Bforyou in Club Haug

Stichting Bforyou koppelt al twintig jaar mentoren aan kinderen die het moeilijk hebben. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jonge Rotterdammers hier gebruik van kunnen blijven maken, was er een benefietavond in comedyclub Haug.

“Elk kind heeft een mentor nodig, iemand waar ze vragen aan kunnen stellen en tegenop kunnen kijken”, vertelt Gijs van Heijst, één van de mentoren. “Gelukkig hebben veel kinderen warme gezinnen, waar ze al een mentor hebben, maar voor de kinderen die dat niet hebben, zijn wij er.”

De stichting werd twintig jaar geleden opgericht en heeft als missie het maximale uit kinderen te halen. “We komen nu alleen geld tekort en mede daarom zijn we hier”, vertelt directeur van Bforyou, Wilma Gillis-Burleson.

En er is niet alleen een tekort aan geld, zo blijkt wanneer tijdens één van de optredens de aanwezigen worden opgeroepen om zich ook op te geven als mentor. Die zijn er helaas nog niet genoeg. “In een ideale wereld is het niet nodig, maar het is dus wel heel fijn dat ze er zijn”, vult Gijs aan.

Benieuwd naar de avond, bekijk dan de reportage.