Bijzondere manier thee drinken in Rotterdam-Noord

Ingrid Kramer uit Rotterdam-Noord geeft jaarlijks een Japanse Theeceremonie die gericht is op gevoelige vrouwen. Tijdens de ceremonie kan je op zoek gaan naar wie jij bent. De Rotterdamse wil vrouwen bewust maken door ze hun zintuigen te laten gebruiken.

Ingrid vindt zichzelf een spiritueel persoon die op een jonge leeftijd een groot verlies moest verwerken. “Onbewust ben ik toch op zoek gegaan wat voor een persoon ik wilde worden.” Pas op 16-jarige leeftijd is zij cursussen gaan volgen die gericht zijn op haar spirituele kant. Zo’n tien jaar geleden is zij voor het eerst in contact gekomen met de ‘Japanse Theeceremonie’. Een Japanse traditie waarin het drinken van thee is verheven tot een kunstvorm en waarbij wordt gemediteerd. Ingrid geeft nu al een decennia lang zelf cursussen in dit fenomeen, gericht op het laten sprankelen van vrouwen.

“De Japanse cultuur heeft verschillende soorten ceremonies met diverse magie”, legt ze uit. Ingrid is niet zo streng als de originele plichtpleging. Traditioneel mag er namelijk niet bij gesproken worden, maar bij Ingrid wel. “Alleen moet het geen rommelige boel worden.” Voor de ceremonie moeten de vrouwen bekers van thuis meenemen die een persoonlijk verhaal hebben.

Ingrid verzoekt bezoekers om Aziatische kleding te dragen
Ingrid verzoekt bezoekers om Aziatische kleding te dragen

Als onderdeel van de ceremonie aan de Bergselaan moeten de vrouwen een cadeautje meenemen ter waarde van vijf euro als geschenk voor de anderen samen met een gedicht. Ingrid:“Het krijgen van een cadeau is een bewustwording om te kijken hoe iemand zich voelt na het krijgen van een geschenk van een ander die je niet kent.” Voorafgaand aan de ceremonie gaat zij met haar groep naar buiten om de omgeving te voelen, door te ruiken, zien en horen wat er allemaal gebeurd om je heen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat