Bijzondere Rotterdamse tuinen in ‘Gras bij de Buren’

In de zesdelige serie ‘Gras bij de Buren’ bezoeken we mooie en bijzondere verborgen (achter)tuinen in Rotterdam. Ook komen in korte stukjes mensen voorbij die een speciale band hebben met een plant. Hiervoor zijn we in de hele stad op zoek gegaan naar mooie, unieke, gekke tuinen die supergoed verzorgd worden!

Aflevering 6 
Voor de allerlaatste aflevering van Gras bij de Buren gaan we op bezoek bij de Botanische Tuin in Afrikaanderwijk, waar verschillende vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Een beetje buren, allemaal in hun eigen stukje van de tuin. En dan! Als afsluiter nemen Peter en zijn bijzonder Koninklijke plant ons mee op een nachtelijk avontuur..

 Aflevering 5 
Kamiel werkt én woont al meer dan 25 jaar in een tuingemeenschap in Oud-Charlois. Hier ontwikkelen verschillende mensen van Stichting B.A.D. maatschappelijke- en kunstprojecten! Weelderig, groen, artsy! Ook in Sharon’s urban jungle is kunst aanwezig.

Aflevering 4
Gezellig! En: een vrouw met een missie. Fatma plukt verse kruiden in de spoortuin, om te gebruiken in wekelijkse diners in het Wijkpaleis op Middelland. Daarnaast heeft Katendrechter Dick ook een bijzonder verhaal te vertellen – hij ‘leende’ zijn stekje tientallen jaren geleden in Diergaarde Blijdorp. Een mooi aandenken aan een dierbare vriendin.

 

Aflevering 3
Laurens en zijn vrouw Femia hebben een gigantische tuin in Prinsenland – of zoals ze zelf zeggen, “een tuin met een huis erop.” Aan een gericht plan doen ze niet. Wat voor impact heeft dat op de bloemen en planten? Ook het verhaal van Sophie in Noord, die een wel héél bijzondere (levenslange) band heeft met haar plant.

Aflevering 2
Vier het groen in Rotterdam tijdens festival Verborgen Tuinen, waar je een weekend lang een kijkje kunt nemen in de tuinen van je mede-Rotterdammers. Een mooi voorbeeld is de tuin van Kathryn: een kleurrijke chaos! 

 

Aflevering 1
In deze eerste aflevering brengt Rachel haar lievelingsyucca weg en bekijken we de fantastische kleuren in de tuin van Marijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter