Bijzondere samenwerking tussen KINO en PATHÉ

SummerNights vertoont van 3 tot 8 september, 6 voor premieres in de openlucht op het Henegouwerplein. Het festival is een misschien wat onwaarschijnlijke samenwerking tussen KINO en PATHÉ.
Tijdens de opening van KINO raakten de directeuren van KINO aan de praat met het management van Pathé Schouwburgplein. Het klikte enorm tussen theatermanager Pascal van Wersch van Pathé en Frank Groot en Jan de Vries de twee directeuren van KINO. Ondanks de grote verschillen dus tussen de twee bioscopen waarvan KINO zich toch meer profileert als filmhuis en Pathé de commerciële bioscoopketen van Nederland is.

Er onstond het idee voor een filmavond in de openlucht en dat idee groeide uit tot een 6 daags filmfestival in Delfshaven, Summernights, vernoemd naar het liedje uit de film Grease. Het festival vertoond bijna uitsluitend voorpremières en sluit mooi aan op de andere twee openlucht festivals in Rotterdam, Roffa Mon Amour en de Pleinbioscoop. Met een uniek programma en een festivalterrein met live muziek voorafgaand aan de filmvertoning.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat