Binnenkort swipen naar een auto met Juuve Carsharing

Het is binnenkort mogelijk om auto’s met elkaar te delen via de app van Juuve Carsharing. Niki Sie is het zat om telkens ‘stilstaand blik’ in de stad te zien en besloot er wat aan te doen. Hij is dan ook één van de oprichters van het bedrijf en één van de vijftig ondernemende talenten van 2018 volgens het Financieel Dagblad..

“Het is een soort Tinder voor auto’s”, vertelt hij vanuit zijn kantoor in Het Industriegebouw. “Je downloadt de app en je reserveert een auto en om in te stappen hoef je alleen maar naar rechts te swipen en dan gaat de deur open”, legt hij uit.

“Uiteindelijk willen we er voor zorgen dat de auto’s gaan bijdragen aan een beter milieu. We gaan ervan uit dat in de toekomst vrijwel alle auto’s elektrisch zullen zijn en ze dan kunnen fungeren als energiesysteem van de stad. Sommige auto’s kunnen een huis drie of zelfs vier dagen van stroom voorzien. Door middel van ons reserveringssysteem weten we precies wanneer we stroom uit een auto kunnen halen of dat hij juist opgeladen moet worden. Dan heb je dus dat de auto’s in de stad energie leveren aan de gebouwen in de stad”, legt Sie uit.

Juuve Carsharing test nu al met de app, maar die wordt op 1 februari pas officieel gelanceerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat