Binnenwegplein Rotterdam omgetoverd tot kerkhof

Anti Dierproeven Coalitie (ADC) plaatst vandaag 100 kruizen op het Binnenwegplein Rotterdam.

Met deze actie vraag ADC aandacht voor het leed van de gevangen gehouden apen in het proefdierlaboratorium van het Erasmus MC.
‘We willen stilstaan bij het leed dat het Erasmus MC de apen aandoet uit naam van de wetenschap. De apen worden in een afgesloten ruimte gestopt en vervolgens geïnfecteerd met virussen.  Na afloop van het experiment worden zij afgemaakt.’ De apen hadden al een rot leven achter de rug: ‘ze zijn afkomstig uit enorme Chinese apenfokkerijen en in kratten naar Nederland vervoerd,’ aldus ADC- campagneleider Robert Molenaar.

Dierproeven in Erasmus MC
ADC stelt dat het Erasmus MC sinds 2000 meer dan 750 apen heeft gebruikt. Uit publicaties over dierproeven in het Erasmus blijkt dat de dieren opzettelijk ziek gemaakt worden met virussen. Dit met onder andere als doel het doen van wetenschappelijk onderzoek. Verwantwoording van de dierproeven van Erasmus MC zijn hier op te vragen.

Handtekeninging
ADC heeft al meer dan 50.000 handtekeningen opgehaald en zullen deze binnenkort overhandigen aan het Erasmus MC met het verzoek om te stoppen met apentesten. 

De actie in Rotterdam
100 activisten zullen woensdag 27 november in rode overalls achter de kruizen staan. Met uitvergrote foto’s van laboratoriumapen in de hand, vragen wij aandacht voor de proefdieren. De actie vindt om 14:00 uur plaats op het Binnenwegplein in Rotterdam.