Biologe maakt eetbaar plastic van Rotterdams bier

Eetbaar plastic gemaakt van bier in een oud zwembad. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Biologe Lori Goff, is bezig met de ontwikkeling van dit eetbare, milieuvriendelijke materiaal in Blue City, het voormalige Tropicana aan de Maasboulevard.
Er wordt enkel circulair ondernomen in Blue City. Circulair ondernemen betekent dat er in het productieproces van een product geen, of zo min mogelijk, restmateriaal overblijft. Als je samenwerkt kan je het restafval van je buurman, dat normaal gesproken weggegooid wordt, gebruiken als hoofdmateriaal voor je eigen product.

Biologe Lori Groff hoeft zich daar in ieder geval geen zorgen om te maken. Zij werkt namelijk samen met bierbrouwer Ruben Krommenhoek, die ook in het pand zit. Lori heeft in Amerika biotechonologie gestudeerd en is naar Nederland gekomen vanwege de liefde. Van vrienden in Nederland kreeg ze een bier-brouw-kit om thuis bier te brouwen. Het wekte haar interesse, waardoor ze uiteindelijk terecht kwam bij Ruben als brouwersassistent.

Het viel Lori op dat bier veel restafval produceert. Vanwege haar biotechnologieachtergrond kwam ze op het idee om dit restafval te gebruiken. Lori gaat nu kijken hoe ze het materiaal water- en gasdicht kan maken. Maar ze is overtuigd van haar zaak. ,,Plasic voor enkelvoudig gebruik is een groot probleem aan het worden in de wereld. Zeeën raken vervuild met plastic en het kleinere microplastic, waardoor dieren het binnen krijgen (en uiteindelijk ook de mens). Mijn materiaal is afbreekbaar en kan zelfs opgegeten worden.’’ Bekijk nu de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter