Meer stoelen voor filmliefhebbers bij bioscoop KINO door toevoeging extra zalen

Binnenkort kunnen filmliefhebbers in nog meer zalen terecht voor films bij KINO in het centrum van de stad. De bioscoop heeft bekendgemaakt dat aan de achterzijde zaal 5 en 6 worden gebouwd.

“Het worden twee middelgrote zalen, één met 55 en één met 74 stoelen”, vertelt Frank Groot één van de oprichters van KINO. De reden van de uitbreiding is simpel; meer films vertonen voor de filmliefhebbers. “We kunnen dan meer kwetsbare films en grotere films laten zien, wat we nu niet kunnen doen, omdat er te weinig zalen zijn. We kregen die vraag ook vanuit bezoekers. Nu draaien sommige films niet lang zo lang bij ons, omdat we zoveel willen laten zien, met twee zalen erbij kan dat wel.”

Iedere zaal van KINO heeft een eigen identiteit en dat gebeurt ook in de nieuwe zalen. Nu zie je verwijzingen naar films als The Shining en Twin Peaks. Welke films centraal staan in de aanbouw wil Frank nog niet zeggen. Dat laat hij graag over aan de speurders.

Bezoekers zullen weinig merken van de verbouwing. Veel werkzaamheden duren tot 16.00 uur, dus er zullen soms overdag minder films draaien. In mei wordt er twee weken geheid, dan is de bioscoop doordeweeks overdag gesloten. Als alles volgens planning verloopt is deze klus voor kerst 2022 klaar.

Foto: Studio Steenbruggen