Blauw Bloed speelt ‘Echte mannen drinken bier!’

Marvin Gomes en Sharif Abdoelhak staan als Blauw Bloed in Theater Zuidplein met hun voorstelling over mannen. Niet zomaar mannen. Nee ‘echte mannen’.

En die drinken bier, volgens de heren van Blauw Bloed. “We zijn op onderzoek uitgegaan. We hebben meerdere mannen met allerlei culturele achtergronden en vanuit verschillende leeftijdscategorieën gevraagd naar wat zij eigenschappen vinden van een echte man”, vertelt Sharif. 

Het bleek nog niet zo makkelijk: aanvankelijk dachten de heren dat een man gewoon ‘sterk’ moest zijn. “Daar komt de naam van de voorstelling ook vandaan. Men zegt dat echte mannen altijd bier drinken. Maar een man kan bijvoorbeeld ook zorgzaam zijn. 

 
Wat toch een beetje een ‘vrouwelijke’ eigenschap is”, vertelt Marvin. “Eigenlijk kan een man alles zijn. Hij hoeft niet eens per se bier te drinken.” Blauw Bloed staat op 4 april voor het eerst op de planken met de voorstelling. Het belooft een avond vol humor en extremen te worden. “We gaan er hard in. We zijn natuurlijk echte mannen en hebben natuurlijk wel gewoon een lul tussen onze benen hangen.”