Blije bezoekers genoten van geslaagde Kindermuziekweek 2015

Voor de zevende keer organiseerden de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest afgelopen week de Kindermuziekweek.
Van 10 tot en met 19 april konden baby’s vanaf 6 maanden en kinderen tot en met 12 jaar spelenderwijs kennismaken met live klassieke muziek. Duizenden blije bezoekers genoten van een uitgebreid programma met onder meer babyconcerten voor de allerkleinsten, schoolvoorstellingen, de Samenspeeldag en ‘Daar komen de dieren’ van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Ageeth de Haan. Tijdens het Kindermuziekweekconcert traden maar liefst honderd Rotterdamse basisschoolleerlingen op met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De volgende Kindermuziekweek vindt plaats van 1 tot en met 10 april 2016.

Kinderen op jonge leeftijd in contact brengen met live muziek heeft zowel de Doelen als het Rotterdams Philharmonisch Orkest hoog in het vaandel staan. Al jarenlang brengen de twee organisaties series concerten, voorstellingen en workshops voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen en eens per jaar de Kindermuziekweek.

Kindermuziekweek 2015; Oren Open – Doe Dag, foto Helene van Domburg