Blikje achter de schermen bij avonddienst van de politie

De politie, ze komen vaak in het nieuws, en lang niet altijd positief, maar wat doen ze nou eigenlijk? Om daar een beter beeld van te krijgen, mochten wij met agent Roelof Kikkert van de eenheid Rotterdam Rijnmond Oost mee op een avonddienst voor een exclusief kijkje achter de schermen.

De dienst begint om zes uur met een rondje door de winkelstraten van Rotterdam-Oost, daar er ‘s avonds relatief veel winkeldiefstallen plaatsvinden. Maar al snel komt er een oproep binnen over een mevrouw, die in een snackbar een hoop consternatie veroorzaakt. En daarmee is de avond begonnen: “Je gaat soms van hot naar her, dat maakt het werk ook zo leuk”, aldus politie-agent Roelof Kikkert.

Maar ook bij medische ongevallen kan de hulp van de politie onmisbaar zijn, zo blijkt uit een latere oproep waarbij een kantinemedewerkster bij de Erasmus Universiteit onder stroom heeft gestaan. Met loeiende sirenes komen Roelof en zijn collega aan, maar gelukkig valt het allemaal mee: “Je hebt heel vaak situaties waarvan je niet weet hoe ernstig het is, soms is er de tijd om van te voren alle feiten op een rijtje te zetten, maar soms kan je geen risico’s nemen en is absolute spoed vereist”.

Ondanks al hun goede werk kan de politie vaak op kritiek rekenen, vaak heviger dan vroeger het geval was. Een sentiment dat Roelof wel meekrijgt: “Het wordt natuurlijk steeds makkelijker. Mensen kunnen alles filmen, de media willen alles steeds sneller naar buiten brengen, dan worden er weleens bepaalde zaken incompleet aan het licht gebracht en vervolgens kan iedereen via social media zijn onvrede uiten”.

Maar al met al zou Roelof niet een andere professie willen zoeken: “Tuurlijk, de werkdruk is soms hoog, je maakt af en toe gigantisch lange dagen, en van sommige zaken wordt je weleens moe. Maar het blijft hectisch, avontuurlijk, en bovenal verleen je een dienst aan de maatschappij, en dat maakt het allemaal zo leuk”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat