Bloemen op de plek van ongeval Maasboulevard voor de twee slachtoffers

Dit onderstaande bericht is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.

De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de Maasboulevard zijn een man van 79 en een vrouw van 74 jaar uit Capelle aan den IJssel. Dat laat de politie weten aan Rijnmond. Inmiddels zijn er op de plek van het ongeval bloemen neergelegd voor de twee slachtoffers.

Rijnmond verslaggever Tenny Tenzer is op de plek van het ongeluk, waar hij kleinkinderen van de man treft. Zij willen verder niet reageren, maar vertellen alleen dat de vrouw niet zijn partner is maar een vriendin. Ze kwamen samen van de Wereldhavendagen af en waren op weg naar huis. “De familie is zwaar bedroefd en neemt even een moment bij de bloemen”, vertelt onze verslaggever.

Voor voorbijgangers is het ongeval ook onderwerp van gesprek, zeggen mensen ter plekke. “Het is heel gek dat de wereld gewoon doorgaat terwijl twee geliefde mensen hier het leven hebben gelaten”, vertelt een vrouw die samen met haar zoon een bloemetje komt leggen.

Volgens de vrouw, die zelf ook uit Capelle aan den IJssel komt, staat de Maasboulevard al langer bekend als een gevaarlijke weg. “Aan degene die door is gereden: meld je. Want dit kan niet.”

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel spreekt zondag zijn afschuw uit over het ongeluk. “Het vreselijke ongeval in Rotterdam waarbij twee Capellenaren om het leven zijn gekomen raakt de Capelse gemeenschap diep. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden die in één klap een vader en een moeder verliezen”. Oskam roept getuigen van het ongeval op om zich bij de politie te melden “zodat de nog voortvluchtige bestuurder kan worden opgespoord”.

Bestuurder spoorloos
Zaterdagavond werden de man en de vrouw geschept door een bestelbus bij de Boerengatbrug in de Maasboulevard. De bestuurder reed daarna door. Reanimatie van de twee mocht niet meer baten.

De bestuurder van de bestelbus is nog steeds spoorloos. Zijn auto werd kort na de dodelijke aanrijding teruggevonden voor de deur bij Tropicana. Het voertuig, een Ford bedrijfsauto uit 2007 bleek zwaar beschadigd. Er zit onder meer een diepe deuk in de voorruit.

De huidige eigenaar zou de bestelwagen eind juli op zijn naam hebben gezet. Het voertuig was toen nog geel. Of de nieuwe eigenaar ook achter het stuur heeft gezeten ten tijde van het ongeval is nog niet bekend.