BLOG #3: Ga maar wat maken!

Op donderdag 16 juli was de derde les van summerschool. Dit keer een les met veel doe opdrachten! De huiswerkopdracht hield deze keer in het uitwerken van vier videoconcepten over het aanstaande Rotterdam Unlimited Festival. Van een kijkje achter de schermen en de artiesten tot de battle en de straatparade. De cursisten hadden er weer zin in! De komende week gaan we verder met de voorproductie van de eindopdracht: Het produceren van een professionele videoverslag voor uitzending op OPEN Rotterdam.

Op het programma stond het filmen van een sfeerimpressie van de borrel op het terras van onze buren Bistro Bar Binnenrotte. Vervolgens zijn we in de montageruimten aan de slag gegaan met het editen van een videoverslag. In instructieblok legde technische docent James de belangrijkste technieken uit. Hierna was het: Ga maar wat maken! De definitieve filmpjes hebben we aan het eind van de les gezamenlijk besproken in een feedbackronde. Hiermee kwam de les tot een eind.
Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de derde les van de OPEN Rotterdam summerschool.

Reacties van de cursisten
Ik heb vandaag veel praktijk opdrachten gedaan o.a. filmen en monteren. Het monteren van video’s vond ik erg leuk en interessant.
Sharon

Vandaag hebben we geleerd om een video op een snelle, maar professionele manier te monteren. Het was even wennen aan de software, maar gelukkig kwam er een erg nette video uit. Ik wil hier in de toekomst graag verder mee werken!
Sunny

Ik heb me erg vermaakt en tegelijkertijd veel geleerd. Het monteren was voor mij het hoogte punt van de les. Ook vandaag heb ik weer meer kennis opgedaan.
Zahra

Vandaag hebben we enorm veel gedaan. Het editen is pittig maar het smaakt zo naar meer! Ook de sfeerimpressie filmen was leuk maar toch spannend.
Zahnaz