BlueCity zegt NO tegen Black Friday en JA tegen ruilen, repareren en upcyclen

Black Friday komt er aan! De uit Amerika overgewaaide traditie zorgt dat wij met enorme kortingen spullen kunnen kopen bij de grote winkelketens. Maar is dat wel nodig? Nee: volgens BlueCity niet. Daarom organiseren zij op vrijdag 29 november het (Say NO to) Black Friday Festival. “Laten we stoppen met kopen, kopen, kopen en starten met ruilen repareren en upcyclen.”

Op het duurzame (Say No to) Black Friday Festival worden er spullen geruild, recyclede en vintage spullen verkocht. Het thema is SWAP & REUSE. Denk aan kleding, speelgoed en spullen van circulaire ondernemers. En dat alles in vrijdagmiddagborrelsfeer met DJ, hapjes en circulair gebrouwen biertjes. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Op het festival zijn kraampjes te vinden van Awearness Kollektif van SWAPSHOP010, Deelgoed die ruilen van speelgoed stimuleren en Plantenasiel Rotterdam, waar je plantjes kunt adopteren en kunt achterlaten voor een nieuw thuis. Wil je je net geruilde vintage outfit laten aanpassen? Dan is ook De Naaister Rotterdam aanwezig om je daarmee te helpen. Voor kapotte elektronica is het Repair Café ook te vinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat