Bodemvondstenexpositie in de Markthal wint Publieksprijs Archeologie

De archeologische expositie De Tijdtrap in de Markthal heeft de Publieksprijs Nederlandse Archeologie 2015 gewonnen. Dit werd op woensdagochtend door Stichting Archeologie & Publiek (SAP) bekend gemaakt.

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een aansprekend, innovatief en creatief publieksproject. De Tijdtrap werd door een deskundige jury uit de veertien inzendingen genomineerd. Het publiek kon vervolgens online stemmen. Ruim 4500 mensen hebben hun stem uitgebracht. De Tijdtrap in Rotterdam is met 2080 stemmen de winnaar!

De expositie is een permanente gratis tentoonstelling van archeologische vondsten in het roltrappenhuis en de parkeergarage van de Rotterdamse Markthal. Door gebruik te maken van touchscreens en animaties maakt De Tijdtrap archeologie voor iedereen toegankelijk op een bijzondere locatie in de stad.

De prijs zal vrijdag 23 oktober a.s. worden uitgereikt tijdens ‘Nijmegen draait door’, de openingsavond van 024 Geschiedenis in de Stevenskerk te Nijmegen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van de Limburgse kunstenaar Thomas Junghans en een oorkonde.

Neem een kijkje in het bodemarchief
In ‘Verhalen uit het Rotterdamse bodemarchief’ vertelt Stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt van BOOR Rotterdam over het proces dat vooraf ging aan de totstandkoming van De Tijdtrap. Kijk het programma terug op OPEN Rotterdam.

In de vijfdelige serie Rotterdam van Onderen geven belichten in de serie de ruimtes die aan het daglicht onttrokken zijn, die minder aandacht krijgen dan de hoge gebouwen en mooie bruggen, maar waar zeker fascinerende verhalen te vinden zijn over Rotterdam, zijn bewoners en geschiedenis. Rotterdam van onderen is in het voorjaar van 2015 uitgezonden op OPEN Rotterdam.