Boek in de maak over jongerensociëteit Hoogvliet

Joop van der Hor schrijft een boek over jongerensociëteit Flamingo in Hoogvliet. Eerder opgericht onder de naam ‘De Spin’, heeft hij daar als diskjockey plaatjes gedraaid en genoeg meegemaakt om een boek mee te vullen.
Zo’n vijftig jaar geleden begon De Spin als eerste jongerensociëteit van Hoogvliet. Waar nu de disco’s en nachtclubs populair zijn, kwam je vroeger in De Spin voor concerten en avondjes uit. “Binnen drie jaar hadden we zo’n kleine duizend leden. Toen zijn we ook stijldansavonden gaan organiseren voor de ouders van die jongeren. Dat doen we nu nog steeds”, vertelt oprichter Kees Hageman.

Joop van der Hor legt alle plakboeken met de foto’s neer. Stapels met herinneringen, zo zegt hij zelf: “Het is vijftig jaar geschiedenis wat hier ligt. Wat me persoonlijk het meest is bij gebleven zijn de vakanties naar het buitenland. Dan gingen we in een oude bus met z’n allen naar Spanje, net onder Barcelona. En wat is dan de mooiste anekdote? Ja, dat je als jongeman voor het eerst je jongeheer gebruikt. Dat is onvergetelijk.” 

Het boek moet op 6 november gepresenteerd worden.