Bokser Danyo wint op Rotterdams Boksgala

De 26 jarige en 68 kilo wegende bokser Stephen Danyo put kracht uit zijn geloof en won daarmee de bokswedstrijd van Georgier Giorgi Ungiadze. Zijn voorganger bij de Pinkstergemeente in Spangen was er ook bij.
“Als hij mij ziet dan krijgt hij vertrouwen in dat waar hij voor staat. Ik zeg hem altijd dat hij moet geloven in wat hij zelf kan”, vertelt voorganger Clyde Reiziger. “Als hij mij ziet staan dan dringt die energie in hem, alsin, de energie die hem geestelijk steunt.” Coach Rodney Ernst zorgt ervoor dat het Stephen aan niets ontbreekt en op tijd begint aan de warming up.

“Aggressief is niet goed. Hij moet kalm blijven. Hij moet wel willen, maar wel rustig blijven. Een gecontroleerde aggressie is goed”, beantwoordt Rodney de vraag in hoeverre agressiviteit belangrijk is in het boksen. Er vallen namelijk rake klappen tijdens het Rotterdamse Boksgala in de Maassilo. Stephen Danyo wint de wedstrijd, maar zal geen groot feest vieren. Hij kijkt meteen uit naar zijn volgende gevecht. “Nu uitrusten en meteen opmaken voor de volgende wedstrijd, want we staan niet stil.”