Bollywood dansworkshop in Hoek van Holland tijdens Summer School

In Hoek van Holland is er bij Huis van de Wijk De Hoekstee elke dinsdag een Summer School. Mensen uit de wijk kunnen daar lessen volgen, van solderen tot tekenen. De zussen Romy en Kaycee gaan een Bollywood dans workshop volgen.
“Ik denk dat het een dans uit India is. Ik heb echt geen idee. Een beetje met de handen ook. Ik zou het niet weten”, begint Romy op te sommen wat ze al denkt te weten van de Bollywood dansstijl. Aglad Amir en Ashni Nandpersad geven samen de workshop aan een viertal kinderen die op de Summer School zijn afgekomen. “Zoals jullie zien hebben we al een beetje traditionele kleding aan. Normaal gesproken hebben Indiase danseressen een lange rok aan. De schoenen horen daar natuurlijk niet bij”. doelt Ashni lachend op de moderne schoenen.

Na de eerste pasjes te hebben geleerd, zijn Romy en Kaycee heel enthousiast. “Het gaat heel goed tot nu toe. Het zijn soms heel moeilijk pasjes, maar voor de rest is het heel leuk”, zegt Romy. Drijvende kracht achter de Summer School is Leontine Moen. “Het is ontstaan omdat ik als ik les gaf als drama juf merkte dat sommige kinderen niet op vakantie gingen. Als je ze dan aan het begin van het schooljaar vroeg wat ze hadden gedaan, dan merkte ik dat ze zich schaamde om te zeggen dat ze thuis waren gebleven”, stelt Leontine. Romy en Kaycee zijn er in ieder geval blij mee. “We gaan zeker vaker Bollywood dansen. En als er geen lessen zijn, doen we het gewoon thuis”, besluiten ze.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter