Bonte: “Ik heb veel andere steden gezien, maar niets is zo mooi als Rotterdam”

Veel raadsleden vinden het milieu in Rotterdam een belangrijke kwestie, maar bijna niemand is er zo mee bezig als Arno Bonte van GroenLinks. In deze editie van Politieke Passie praten we met de man die één van de drijfveren was achter de milieuzone, om over zijn passie voor politiek en Rotterdam te praten.

Beginnend bij het bord van de milieuzone aan de Erasmusbrug, praat Bonte direct over het onderwerp wat hem aan het hart gaat: het milieu. “Zoiets krijg je denk ik wel vanuit huis mee, maar ik was er van kleins af aan al mee bezig. Ook met vrienden op de middelbare school, en was er bewust mee bezig om te bedenken hoe de wereld er uit zal zien als we niet iets doen tegen de vervuiling.”

Mede daardoor zette Bonte al direct bij zijn debuut als raadslid in 2005 luchtvervuiling op de agenda, mede omdat hij zelf maar al te graag buiten komt, en als het weer het toelaat is de Fenix Food Factory één van zijn favoriete plekjes om even buiten te zitten: “Rotterdamser dan dit wordt het ook niet, dat ruwe, maar toch ook nieuwe karakter van zo’n initiatief als dit. Als de zon hier schijnt is het met dit uitzicht een geweldige plek om een biertje te drinken.”

Wonen doet Bonte al flink lange tijd in het centrum, en ondanks de drukte zit hij daar prima op zijn plek: “Je hebt hier immers toch het water naast je, en ik vind juist niks rustgevender dan m’n huis uit gaan, en even een rondje te lopen over de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Even lekker je hoofd leegmaken na een vergadering, nee ik zit hier voorlopig prima in Rotterdam. Ik heb veel andere steden gezien, maar niets is zo mooi als Rotterdam.”