Boomstammenveiling levert 5000 euro op voor voedselbos Trompenburg

De tweede editie van de Rotterdamse boomstammenveiling was ook dit jaar weer een succes. De door de gemeente Rotterdam georganiseerde veiling leverde meer dan €5.000 op. Dit jaar mag Arboretum Trompenburg het bedrag in ontvangst nemen voor het realiseren van een voedselbos.

Er zijn zo’n 160.000 stadsbomen in heel Rotterdam. Sommige van deze bomen zijn ziek of gaan dood, ze worden dan gerooid. Een deel van deze gerooide bomen krijgen een tweede leven door de veiling. Dit jaar werden bomen van bijzondere locaties, zoals de Coolsingel, landgoed De Tempel en het Kralingse Bos, aangeboden op de veiling. Van deze boomstammen worden nieuwe producten gemaakt, die bijdragen aan de duurzaamheid van de stad.

Om het hout voor de stad te behouden, wordt er bijvoorbeeld van de boomstammen een Rotterdams meubel, kunstwerk of kaasplankje gemaakt. Zo zijn er vorig jaar van het verkochte hout onder meer Rotterdamse stadsplankjes gemaakt.

Trompenburg gaat van het opgeleverde geld het ‘Voedselbos de Overtuin’ realiseren. Dit wordt een ecologisch eetbaar park, waar je zelf bessen of noten plukt en lekker kan ontspannen. Het is een bijzondere aanvulling op het groene palet van Trompenburg.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter