Boontje Mitchel neemt Insta OPEN over bij gesloten première docu De Boontjes

In het hart van de stad, bij koffiezaak en re-integratieplek Heilige Boontjes, maakt Anne van Helvoort een documentaire over Boontjes Rodney en Mitchel. De gesloten première is op dinsdag 22 september. En Mitchel neemt je, via het Instagram kanaal van OPEN Rotterdam, mee tijdens deze avond!
Voor Mitchel was meewerken aan de documentaire vooral leuk, maar ook heel erg spannend: “Aan de ene kant vond ik het spannend en een beetje eng om zo open en bloot mijn verhaal te delen”, legt hij uit. “Maar toch koos ik ervoor om mee te werken, zodat ik aan mensen die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten kan laten zien dat niks onmogelijk is wanneer je het wil!”

‘De Boontjes’ is een dubbelportret van Rodney en Mitchel. De rauwe, Rotterdamse Rodney laat in zijn koffiezaak de 23-jarige Mitchel re-integreren. Voor Rodney is het alsof hij in de spiegel kijkt en een jongere versie van zichzelf ziet.

“Graag wilde ik een zachte kant van ogenschijnlijk geharde mannen blootleggen”, legt regisseur Anne uit. “De documentaire ‘De Boontjes’ zoomt dan ook specifiek in op het achterliggende verdriet wat deze twee mannen delen en waar zij zich in elkaar herkennen.”

Rodney en Mitchel hebben de documentaire al gezien: “Ik heb de documentaire inderdaad al mogen zien en ik ben erg blij met het resultaat”, vertelt Mitchel. “Het heeft even geduurd, maar het is het wachten waard geweest. Ik ben absoluut benieuwd naar de reactie van anderen.” Mitchel heeft er alle vertrouwen in dat het positief wordt ontvangen en kijkt uit naar de gesloten première op 22 september. Mitchel doet een take-over op het Instagram kanaal van OPEN Rotterdam, vanaf 19:30 uur!

Wil jij een tipje van de sluier krijgen? Check dan de trailer!

DEBOONTJES_TRAILER from Copper Views on Vimeo.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
driveFacebook YouTube Instagram Twitter