Brandend matras zwerver legt verkeerslichten Willemsbrug plat

De verkeerslichten op het kruispunt aan de noordkant van de Willemsbrug staan al maanden buiten gebruik vanwege een brand. In de Koningsnacht, 26 op 27 april, besloot een aantal zwervers die onder de Verlengde Willemsbrug sliepen vanwege de kou een vuurtje te maken. Hierbij vloog een matras in de fik en beschadigde kilometers aan bekabeling.

Herstelwerkzaamheden
Deze week is begonnen met de herstelwerkzaamheden onder het viaduct tussen de opgang naar de Willemsbrug en Station Blaak. “Alle kabels onder de kruising moeten vervangen worden. Het is niet mogelijk maar een deel te vervangen,” aldus Peter Lokerman van Stadsontwikkeling. De start van de herstelwerkzaamheden liet mede op zich wachten doordat er veel giftige dampen in de oksel van het viaduct bleven hangen. Daarnaast moesten veel verschillende soorten kabels besteld worden wat ook tijd kost.

Minder rijbanen
Omdat het kruispunt gebruikt wordt door zowel voetgangers, fietsers, auto’s en bussen besloot de gemeente in alle rijrichting een baan af te sluiten. Dit leidde in het begin tot behoorlijke files, het verkeer stond enkele keren tot halverwege de Willemsbrug vast. Naar verwachting kost het vernieuwen van de bekabeling zo’n drie weken. Daarna worden de verkeerslichten weer ingeschakeld en gaan alle rijbanen weer open.