Brandweer Rotterdam-Rijnmond: de storm valt wel mee

Het stormt buiten. De media waarschuwt overal voor het slechte weer. Het KNMI heeft code geel gegeven voor Rotterdam en de markt op Blaak is zelfs afgelast. Volgens brandweer Rotterdam-Rijnmond valt de storm echter wel mee. 

‘Tot 12:00 uur hebben wij 55 meldingen gehad. Deze gingen vooral over losse dakplaten, omgevallen bomen en kapotte zonneschermen.’ 


De brandweer zegt verder dat het belangrijk is dat mensen goed om zich heen moeten kijken en niet 112 bellen als er een boom omvalt in de tuin. 

‘Een omgevallen boom in je tuin levert namelijk niet direct gevaar op en dan is het je eigen verantwoordelijkheid. De afdeling Openbare Werken van de gemeente moet dan gebeld worden om het op te lossen.’ Bij problemen die wel direct gevaar kunnen opleveren kan de brandweer wel gebeld worden.

 
Tussen 9:00 en 12:00 uur was de heftigste periode van de storm en die zijn we nog goed doorgekomen. Dat de stormoverlast meevalt komt mede doordat de bomen nu niet zoveel blaadjes hebben. ‘Als de bomen veel blaadjes hebben, vangen ze meer wind op en vallen ze sneller om’, aldus de brandweer. 
 

Luister het volledige gesprek met de brandweer terug.