Brandweerlieden van over de hele wereld strijden om titel Ultimate Firefighter

De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden dit jaar voor het eerst in de historie in Nederland gehouden. Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. Rotterdam is tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement.

Als onderdeel van de World Police and Fire Games vindt op het Schouwburgplein de Ultimate Firefighter-competitie plaats. Tijdens deze wedstrijd doen brandweermensen van over de hele wereld sporten en spellen die te maken hebben met de brandweer. De winnaar wordt gekroond tot de Ultimate Firefighter.

Rotterdamse Maurice Scholten is een van de tientallen brandweermannen die meedoet aan deze wedstrijd. ‘‘Mijn kracht is beter dan mijn uithoudingsvermogen, dus ik kan goed gas geven als ik zware dingen moet tillen’’, vertelt Maurice.

Om the Ultimate Firefighter titel te kunnen winnen moet je verschillende parcours afleggen. Bijvoorbeeld het rollen van een slang, het slepen van een pop van tachtig kilo, het dragen van een ladder en nog veel meer. Fysiek moet je dus sterk zijn, alhoewel het mentaal ook helpt om sterk te zijn geeft Maurice aan. ‘‘Daarnaast is het fijn als je kameraadschap hebt en de broederschap, dat vind ik het belangrijkste’’, voegt Maurice toe.