Braziliaanse muziekschool EPM Holanda viert 10 jarig bestaan met festival voor de wijk

De Braziliaanse muziekschool, EPM Holanda, in Delfshaven, bestaat zondag 4 december 10 jaar! Daarom organiseren de studenten en docenten een Braziliaans Festival voor de wijk met Braziliaans eten en natuurlijk Braziliaanse muziek, zoals Samba, Choro en Forró.

Volgens directeur Marijn van der Linde kijken de leerlingen en docenten elk jaar uit naar deze dag: “Ze staan op het podium, met licht en geluid, en zijn dus in één klap sterren geworden. Enorm spannend natuurlijk, maar ook heel erg leuk. Ze maken er echt hun eigen ding van.” De jongere studenten spelen tijdens het festival een Braziliaanse versie van de Beatles, ouderen zingen Nederlands-Braziliaanse nummers en kinderen zingen sinterklaasliedjes met een Braziliaanse twist. Dit jaar presenteert de school ook een nieuwe eigen CD die gemaakt is door de docenten. Hierop zijn hun eigen gemaakte composities te horen. Het is Braziliaans, Rotterdams en hun eigen achtergrond is er ook in verwerkt.

De school heeft dit jaar geen sponsor voor het festival en dus wordt het op eigen kracht georganiseerd. “Ondanks dat hebben we enorm ons best gedaan om er iets moois van te maken,” vertelt Marijn. Tijdens het festival komen Brazilianen die net in Nederland wonen optreden als gast, maar ook de docenten en leerlingen stappen samen het podium op. “Het is echt de hele dag feest!”

Directeur Marijn van der Linde vertelt over de voorbereidingen van het festival in 2022: “Helaas hebben we dit jaar geen sponsor en doen we het dus op eigen kracht. Ondanks dat hebben we enorm ons best gedaan om er iets moois van te maken. Het is echt de hele dag feest!”

Meer informatie over het Braziliaanse Festival in Delfshaven vind je hier!