Breakfast in Rotterdam opent ontbijtzaak in Noord

Ilse Hardon en Phuong Tran, de ontbijtliefhebbers achter de populaire Instagrampagina ‘Breakfast in Rotterdam’, maken hun droom waar. In het voorjaar van 2018 openen zij een all day breakfast-zaakje in de winkel ‘Spullen voor in je Huis’ aan de Stadhoudersweg in Rotterdam Noord.
Het duo kent elkaar van hun werk bij de Centrale Bibliotheek. Begin vorig jaar kwamen zij erachter dat zij allebei droomden van een eigen ontbijtzaak. Vorig jaar deed het duo al een poging om een eigen horecagelegenheid te openen. Zij hadden toen zelfs al een pand in Blijdorp op het oog, maar hadden toen twijfels over de financiële haalbaarheid van het plan en bliezen het plan af. Wel bleven Ilse en Phuong actief op hun Instagramaccount en organiseerden zij diverse ontbijtevenementen in andere horecazaken. Zo ook bij ‘Spullen voor in je Huis’.

De eigenaresse van ‘Spullen voor in je Huis’ besloot om de koffiecorner in haar zaak te sluiten, omdat zij niet genoeg tijd had om in haar eentje de zaak én koffiecorner te runnen. Ilse en Phuong zijn naar aanleiding van die sluiting met haar in gesprek gegaan. En zo is het idee ontstaan om in de winkel een ontbijtzaakje te openen.

De zaak gaat ‘Breakfast in Rotterdam HQ’ heten en dat heeft een reden. “We willen echt de community die we op Instagram hebben opgebouwd betrekken bij onze zaak”, vertelt Ilse. “We gaan de community vragen om suggesties te geven voor onze ontbijtkaart.” Ook komt er een wisselwerking met ‘Spullen voor in je Huis’: “We gaan niet alleen in hetzelfde pand als ‘Spullen voor in je Huis’ zitten, ook onze inrichting komt daar vandaan. En dat wil zeggen dat je ook de stoel waar je op zit kunt kopen”, aldus Ilse.

Hoewel de opening pas voor het voorjaar gepland staat, is er zaterdag 20 januari al wel een aankondigingsevenement bij ‘Spullen voor in je Huis’. “Dat wordt voor ons echt een researchdag. We zijn benieuwd wie er op af komen en hoe de buurt op ons reageert.”

Bekijk hieronder ook een reportage die wij met Ilse Hardon maakten over de ontbijthype in Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat