Brievenactie voor eenzame ouderen

Begin april heeft de Unie van Vrijwilligers Rotterdam de handen ineen geslagen met Rotterdammers Voor Elkaar, en zijn zij samen een brievenbus actie gestart. Bij deze actie roepen ze Rotterdammers op om post te sturen naar eenzame ouderen. Met succes, want alleen op 30 april zijn er al 65 kaarten verstuurd.

“Zowel wij als Rotterdammers Voor Elkaar hebben een groot netwerk wat betreft vrijwilligers en ouderen”, vertelt consulent Saskia Borgdorff. “Vóór de coronacrisis hadden we een actie met bezoekmaatjes, in plaats daarvan zijn het nu telefoonmaatjes. Hier waren heel veel aanmeldingen voor, dus daardoor hebben we al veel vrijwilligers en eenzame ouderen in ons bestand.”

In de maand april zijn er al bijna 400 kaartjes verstuurd. Hier blijft het niet bij, want inmiddels is er een samenwerking gestart met studentenvereniging Laurentius. Zij versturen ook nog 500 kaartjes. Er worden niet alleen kaarten verstuurd, tekeningen en knutselwerkjes zijn ook van harte welkom. Zolang het door de brievenbus past zit het goed.

Voor mensen die geen kaarten in huis hebben en liever niet de straat op gaan is er ook een oplossing: via een bericht kun je een boodschap sturen, deze zet de organisatie dan op een kaartje. Wil jij ook iets opsturen? Post kan opgestuurd worden naar de Unie van Vrijwilligers, zij zorgen dan dat het terecht komt bij de ouderen. 

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam
T.a.v. Ik denk aan je
Antwoordnummer 90133
3009 VB Rotterdam

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat