Bronzen beeld van Oma van der Poel in Spangen gestolen

Rijnmond

Verdriet in Spangen, want het bronzen beeld van de inmiddels overleden Oma van der Poel is gestolen. De Rotterdamse kreeg dit beeld voor haar jarenlange inzet voor kwetsbare kinderen. Nu het beeldje aan de Mathenesserdijk weg is, zijn de nabestaanden flink ontdaan. “Ik dacht: waarom? Waarom moet dit beeldje van mijn moeder worden meegenomen?”, laat dochter Marlies weten aan Rijnmond.

Oma van der Poel is vanwege haar liefdadigheidswerk geliefd in Spangen. 55 jaar lang ving zij kwetsbare kinderen op in haar woning. Hiervoor ontving zij een bronzen beeld, die werd opgehangen aan haar woning op de Mathenesserdijk. Totdat dochter Marlies opmerkte dat het beeldje weg was. “Als je de dijk afloopt, wandel je zo tegen haar woning aan en zie je direct het beeldje hangen. Ik ben toen dichterbij gaan kijken, maar het was echt weg. Je zag alleen zes gaten in de muur. Het is er gewoon afgerukt”, vertelt ze aan Rijnmond.

Zo zag de gevel er eerst (met het bronzen beeld) uit (Foto: Rijnmond).

Dinsdag doet Marlies aangifte van diefstal en zo hoopt ze dat het voor haar familie waardevolle beeldje zo snel mogelijk terugkeert. “Dat beeldje is meer waard voor ons dan voor degene die het meegenomen heeft.” (Rijnmond)

Oma van der Poel hielp haar leven lang kwetsbare kinderen (Foto: Rijnmond).