Buiten werken is goed voor je gezondheid en concentratie: ‘Zonde dat we het niet vaker doen’

Zit je de afgelopen dagen elke dag binnen op kantoor te werken, smachtend kijkend naar het lekkere weer buiten? Verruil vandaag dan eens je binnenkantoor, voor een buitenkantoor. Buiten werken is namelijk goed voor je gezondheid, je humeur, je creativiteit én je concentratie.

In Rotterdam zijn er vandaag, ter ere van Outdoor Office Day, meer dan 10 locaties die hun deuren openen speciaal voor de liefhebbers van het buitenwerken. ‘Het is zonde dat we het niet vaker doen’, meent de organisatie. Iedereen is welkom in de tuinen, van studenten tot medewerkers van de gemeente.

1. Tuin de Bajonet
2. Volkstuinvereniging Blijdorp
3. Tuinderij de Stadboerin in Schiebroek
4. De Voedseltuin in West
5. Rotterdamse Munt
6. Botanische Tuin Kralingen
7. Drrroomland in Hillegersberg
8. Stadskwekerij de Kas
9. Volkstuinvereniging Eigen Hof
10. De Speeldernis
11. Trompenburg Arboretum en Tuinen

Op veel van de plekken is er WiFi. Stroom is er op alle locaties, evenals de mogelijkheid voor een lekkere kop koffie of een gebakje. De meeste plekken zijn gratis, maar sommige vragen een kleine bijdrage.

Weetings en groene routes
Voor de mensen die niet hun (thuis)kantoor kunnen verwisselen voor één van de groene locaties in Rotterdam heeft de organisatie een aantal tips. Zo raden ze aan om meetings (weetings, ofwel walking meeting) al wandelend te houden, om de groenste route naar je werk te kiezen, om de parkeerplek te veranderen in een werkplek of om telefoontjes buiten te plegen in plaats van binnen.