Buitenbioscoop van start in M4H gebied: weer of geen weer

Vanwege het weer en de coronamaatregelen moest de Buitenbioscoop van Galerie de Jaloezie en Keilecafe een paar keer worden verzet, maar woensdag was het dan eindelijk zover. De eerste film in een reeks die tot tenminste september moet duren.
“Als het goed is gaan we heel de zomer hier de beste roadmovies laten zien”, begint Gijs van der Meer. Hij organiseert samen met Anne Vera Veen de Buitenbioscoop onder hen stichting Galerie de Jaloezie. “We hebben allebei visuele antropologie gestudeerd in Leiden. Toen we waren afgestudeerd vielen we een beetje in een gat. Dus toen dachten we: dit moeten we levende houden. We moeten dingen blijven organiseren om onze liefde voor de film levend te houden. In de winter zijn we begonnen met filmvertoningen in een oude school in Rotterdam-West. Dat deden we tot de corona crisis kwam” , legt Anne Vera uit.

Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien. “Ik heb gebeld met Piet Paulusma en Ed Aldus. Die hebben ons verzekert dat het dit keer goedkomt”, grapt Gijs. Aanvankelijk wilden ze de eerste screening op woensdag 8 juli doen. Maar toen regende het. Dus werd het verplaatst naar woensdag 15 juli. “We gaan de film ‘Y tu mamá también’ kijken. Een echte roadmovie waar twee jongeren in Mexico op reis gaan”, legt Anne Vera uit. “In de programmering hebben we gekeken hoe we de vakantie naar Rotterdam kunnen halen. Aangezien we met corona niet echt op vakantie kunnen”, besluit Gijs.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter